LET OP: Uw browser is sterk verouderd, deze website is hier niet geschikt voor. Installeer een moderne browser, zoals Internet Explorer 11, Firefox, Chrome of Opera.

In-Company cursussen op deze pagina

Tip: Gebruik de tabbladen hieronder om meer informatie over elke cursus te krijgen.


In-Company Cursus migreren naar Windows 8

Waar heeft u een cursus Windows 8 voor nodig? Om goed te kunnen werken met bijvoorbeeld Word, Internet of Excel is een cursus Windows 8 zeker aan te bevelen. Ook wanneer u met het oudere Windows 7 heeft gewerkt is het aan te raden om uw kennis op te frissen, want Windows 8 brengt grote veranderingen met zich mee. Tijdens de cursus Windows 8 worden vrijwel alle mogelijkheden van Windows 8 op een efficiënte en overzichtelijke manier behandeld, afhankelijk van de al aanwezige kennis van de cursisten. Na het volgen van de cursus Windows 8 hebt u geen problemen meer met het beheren en onderhouden van uw computer, apps en de andere programma's.

Training Windows 8

Globale cursusinhoud

 • Opstarten en afsluiten Windows 8
 • Taakbalk, snelkoppelingen, tijd
 • De muisknoppen, slepen, klikken, dubbelklikken
 • Het startscherm en bureaublad wijzigen
 • De Modern (voorheen Metro) interface
 • Charms (zoeken, delen, start, apparaten, instellingen), en hoe die te gebruiken
 • Werken met diverse programma's
 • Systeeminstellingen, voorkeuren
 • Minimaliseren en maximaliseren
 • Bureaublad en stijl aanpassen
 • Werken met vensters en werkbalk
 • Vormgeving achtergrond en scherm
 • Bestandsbeheer, archiveren, slepen
 • Configuratiescherminstellingen
 • Kopiëren, verplaatsen, aanmaken mappen
 • Hardware, software en apps installeren

Training Windows 8

Zelfstandig en efficiënt leren werken met Windows 8. Na het volgen van deze Windows 8 training hebt u geen moeite met de nieuwe 'live tiles' en apps en kunt u meteen aan de slag.

De precieze cursusinhoud wordt ingericht op het niveau van de cursisten. Compu Act verzorgt dikwijls Windows 8 cursussen voor bedrijven die reeds intensief met Windows 7 werken, maar voor beginnende computergebruikers hebben we ook een ideaal cursusprogramma.

De docent zal, om de cursusdag in te richten, contact met u opnemen. Speciale verzoeken voldoen wij graag aan! Ook kunnen we ter demonstratie een Windows 8 tablet meebrengen.

Windows 8 is de naam van de opvolger van het besturingssysteem Windows 7. Windows 8 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en naar verwachting draaien 30% van alle pc's in 2014 op dit besturingssysteem. Met Windows 8 gaat Microsoft een radicaal andere weg in: Windows 8 wordt geschikt gemaakt voor zowel desktops en laptops, maar ook tablets. Op deze manier gaat Microsoft de concurrentie aan met de iPad van Apple en de tablets van Android.

Een van de veranderingen die meteen in het oog springt bij het opstarten van Windows 8 is de volgende: het startmenu, dat al sinds Windows 95 dienst deed, is vervangen door een startscherm.

Volgens Microsoft leidt dit tot een groter overzicht van alle 'apps' die op de computer geïnstalleerd staan. Bijkomend voordeel is dat deze tegels op het startscherm al informatie kunnen laten zien vóórdat ze überhaupt geopend worden. Zo toont de tegel van Mail uw ongelezen e-mails, ziet u op Calendar uw eerstvolgende afspraak, etc. Gelukkig kunt u Windows 8 ook nog blijven gebruiken zoals u gewend was met Windows 7 en vorige situaties. Als gebruiker krijgt u dus eigenlijk twee besturingsmethodes in één pakket.

In oktober volgt de eerste (gratis) update voor Windows 8: Windows 8.1. Deze update brengt veel vernieuwingen met zich mee, met als meest in het oog springende verandering de (slechts beperkt) teruggekeerde startknop. Ook wordt het mogelijk om meer dan twee apps in beeld tegelijktijdig in beeld te hebben.

In deze cursus leert u werken met Windows 8. Indien gewenst kunnen we de deelnemers een bewijs van deelname verstrekken.

U ontvangt bij aanvang van de cursus het rijkelijk geïllustreerd cursusboek "Windows 8" met oefenbestanden. Met dit materiaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk.

 

Kies uw lesmethode:

 
 
In-Company Windows 8
Privéles Windows 8

Windows 8

Cursusbeoordeling
Gerelateerde cursussen
Over deze opleiding

Op deze pagina zijn nog meer cursussen te vinden! Deze kunt u vinden aan de bovenkant van deze pagina.

FeedbackX
Uw naam:
E-mail of telefoon:

Wordt uiteraard alleen gebruikt als wij vragen hebben over uw feedback.
Uw commentaar, vraag of suggestie:
Code niet leesbaar?
Klik voor een nieuwe code
Vul bovenstaande code hier in:
  Let op: hoofdlettergevoelige code!