LET OP: Uw browser is sterk verouderd, deze website is hier niet geschikt voor. Installeer een moderne browser, zoals Internet Explorer 11, Firefox, Chrome of Opera.

Klassikale Windows trainingen op deze pagina

Tip: Gebruik de tabbladen hieronder om meer informatie over elke cursus te krijgen.


Klassikale Cursus / Workshop Windows 8

Waar heeft u een cursus Windows 8 voor nodig? Om goed te kunnen werken met bijvoorbeeld Word, Internet of Excel is een cursus Windows 8 zeker aan te bevelen. Ook wanneer u met het oudere Windows 7 heeft gewerkt is het aan te raden om uw kennis op te frissen. Tijdens de cursus Windows 8 worden vrijwel alle mogelijkheden van Windows 8 op een efficiënte en overzichtelijke manier behandeld. Na het volgen van de cursus Windows 8 hebt u geen problemen meer met het beheren en onderhouden van uw computer, apps en de andere programma's.

Training Windows 8

Globale cursusinhoud

 • Opstarten en afsluiten Windows 8 en PC
 • Taakbalk, snelkoppelingen, tijd
 • De muisknoppen, slepen, klikken, dubbelklikken
 • Startmenu en bureaublad wijzigen
 • Werken met diverse programma's
 • Systeeminstellingen, voorkeuren
 • Minimaliseren en maximaliseren
 • Bureaublad en stijl aanpassen
 • Werken met vensters en werkbalk
 • Vormgeving achtergrond en scherm
 • Bestandsbeheer, archiveren, slepen
 • Configuratiescherm instellingen
 • Kopiëren, verplaatsen, aanmaken mappen
 • Hardware, software en apps installeren
 • Verwijderen bestanden, prullenbak, wijzigen
 • Formatteren en diverse mogelijkheden

Zelfstandig en efficiënt leren werken met Windows 8. Na het volgen van deze Windows 8 training hebt u geen moeite met de nieuwe 'live tiles' en apps en kunt u meteen aan de slag.

De beginnende computergebruiker die zich volledig thuis wil voelen in het besturingssysteem Windows 8.

Voor deze Windows cursus dient u geen kennis van computers te hebben. Bent u een langzame leerling? Geen probleem u kunt bij ons in eigen tempo werken!

U kunt elke week starten met de cursus op een van de vestigingen die hiernaast staan vermeld (zie kader). Wij hebben op elke locatie diverse cursustijden beschikbaar (overdag en 's avonds) waar u uit kunt kiezen.

Windows 8 is de officiële naam van de opvolger van het besturingssysteem Windows 7. Windows 8 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft en naar verwachting draaien 30% van alle pc's in 2013 op dit besturingssysteem. Met Windows 8 gaat Microsoft een radicaal andere weg in: Windows 8 wordt geschikt gemaakt voor zowel desktops en laptops, maar ook tablets. Op deze manier gaat Microsoft de concurrentie aan met de iPad van Apple en de tablets van Android.

Een van de veranderingen die meteen in het oog springt bij het opstarten van Windows 8 is de volgende: het startmenu, dat al sinds Windows 95 dienst deed, is vervangen door een startscherm.

Cursus windows 8

Volgens Microsoft leidt dit tot een groter overzicht van alle 'apps' die op de computer geïnstalleerd staan. Bijkomend voordeel is dat deze tegels op het startscherm al informatie kunnen laten zien vóórdat ze überhaupt geopend worden. Zo toont de tegel van Mail uw ongelezen e-mails, ziet u op Calendar uw eerstvolgende afspraak, etc. Gelukkig kunt u Windows 8 ook nog blijven gebruiken zoals u gewend was met Windows 7 en vorige situaties. Als gebruiker krijgt u dus eigenlijk twee besturingsmethodes in één pakket.

In deze cursus leert u werken met Windows 8. Na afloop van de training kunt u een examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvangt u het certificaat "Windows 8" van Compu Act Opleidingen. Een waardevol certificaat voor werkgevers.

U ontvangt bij aanvang van de cursus het rijkelijk geillustreerd cursusboek "Windows 8"met oefenbestanden. Met dit materiaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk.

 

Brochureformulier

Voorletters *
Achternaam *
Postcode * Alleen de 4 cijfers
Plaats
E-mailadres *
Telefoonnummer

 

Kies uw lesmethode:

Open Leercentrum Windows 8.1
Klassikaal Windows 8.1
 
Privéles Windows 8.1

Windows 8.1

Cursusbeoordeling
Gerelateerde cursussen
Over deze opleiding


Op deze pagina zijn nog meer cursussen te vinden! Deze kunt u vinden aan de bovenkant van deze pagina.

FeedbackX
Uw naam:
E-mail of telefoon:

Wordt uiteraard alleen gebruikt als wij vragen hebben over uw feedback.
Uw commentaar, vraag of suggestie:
Code niet leesbaar?
Klik voor een nieuwe code
Vul bovenstaande code hier in:
  Let op: hoofdlettergevoelige code!