Cursus _inDesign_Basis_header

InDesign Basiscursus

Uw eerste stappen in InDesign? In twee dagen wegwijs met onze InDesign Basiscursus. Niet alleen de werking van het programma wordt in deze cursus behandeld maar u krijgt ook inzicht in bijvoorbeeld grafische begrippen en andere zaken waar u op moet letten. Onze docenten komen uit de grafische wereld en hebben veel praktijkervaring.

Inhoud van de cursus InDesign Basis

Tijdens de lessen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • De gebruikersinterface
 • Werkruimte instellen
 • Pagina instellingen
 • Stramienpagina's
 • Paginanummering
 • Tekst,- en afbeeldingskaders
 • Object roteren, schalen en uitlijnen
 • Werken met lagen en stijlen
 • Gereedschap positie
 • Font beheer
 • Tekst invoeren, automatische doorloop
 • Paginavervolgaanduiding
 • Beheer koppelingen
 • Laagsamenstellingen vanuit Photoshop/Illustrator
 • Bibliotheek beheer

Beschikbare Leervormen

Deze InDesign cursus is te volgen bij diverse van onze vestigingen in Nederland en wordt gegeven in Klassikale en In-company leervorm. 

Doel 

Vertrouwd raken met de basismogelijkheden van het opmaakprogramma Adobe InDesign.

Doelgroep cursus InDesign Basis

Iedereen die wil leren werken met InDesign of kennis wil aanvullen kan deelnemen aan deze InDesign cursus.


Lesmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus een rijkelijk geïllustreerd cursusboek met oefenbestanden. Met dit materiaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk om thuis, tussen de lessen of later mee te oefenen en herhalen.

Voorkennis

Voor deze InDesign cursus dient u een goede beheersing van de computer te hebben. Bent u niet zeker van uw kennis, of werkt u al met InDesign? Bel ons en ga in overleg met een van onze InDesign docenten. Wij voorzien u dan van een advies welke cursus InDesign het beste bij u past.

Certificaat

Na afloop van de cursus InDesign basis verstrekken wij u het certificaat InDesign basis.


Samen met je collega's een InDesign Cursus volgen? Dat kan!

Vanaf 3 personen is het vaak al voordeliger om een in-company cursus InDesign te organiseren. Eventueel kan deze cursus op maat worden aangepast.
De in-company cursus kan bij u op kantoor of op een andere locatie worden gegeven. Vraag een offerte aan of neem contact op tel.: 023-5513409

Tijdens de training

Natuurlijk wordt er tijdens de InDesign cursus goed voor u gezorgd. Op gezette tijden wordt er gepauzeerd en kunt u koffie/thee/water drinken. Ook voor de lunch wordt voor u verzorgd. De kosten zitten bij de prijs inbegrepen. Gelieve speciale wensen vooraf kenbaar te maken.

Lesmethode

Gedurende de cursusdagen beschikt u in de cursuszaal over een pc met Adobe InDesign. Onder begeleiding van een docent worden de relevante programma-eigenschappen van de verschillende toepassingen doorgrond en krijgt u gelegenheid om te oefenen en al uw vragen te stellen. Voor een optimaal resultaat van de cursus is het noodzakelijk goed thuis te oefenen met het meegeleverde cursusboek.

InDesign versie

Tijdens de InDesign cursus werken wij met InDesign CC. Dit is de nieuwste versie. Heeft u thuis of op het werk een andere versie. Geen nood, de verschillen tussen de versies zijn klein. Ook de behandelde technieken zijn in de meest recente versies van InDesign toepasbaar.

 

Wat is InDesign?

InDesign is het pagina-opmaakprogramma dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor professionele publishing en voor het maken van illustratie-intensieve documenten. Dit digitale prepress-programma wordt door velen gezien als de standaard voor het maken en opmaken van folders, flyers, visitekaartjes, boekwerken, etc. InDesign biedt de beginnende en gevorderde gebruiker vele mogelijkheden om pagina's op een professionele manier op te maken. Enthousiast geworden? volg dan onze cursus InDesign Basis om op een gedegen manier van start te gaan.

indesign cursus basis


Beoordeling

Deze cursus is door onze cursisten als volgt beoordeeld:

8,5/10

Prima basis cursus InDesign. Er worden heel veel punten behandeld.

Certificering

Standaard examens:

Over deze opleiding

Software-versie:
CS 6 / CC

Talen cursusmateriaal:
NL / UK
Onder voorbehoud

Cursusmateriaal:
U ontvangt het officiële Adobe InDesign lesboek

Belastingaftrek particulieren:
Klik voor meer informatie

In-Company mogelijkheden

Veel bedrijven willen graag een cursus verzorgd hebben op de eigen werkplek. Compu Act Opleidingen heeft ruime ervaring met het verzorgen van cursussen "on the job". Al onze cursussen kunnen wij ook bij u op locatie verzorgen. Bij meerdere deelnemers is een training bij u op locatie vaak goedkoper dan inschrijving bij onze open-roostertrainingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de trainingen op een van onze locaties of een door ons gehuurde locatie bij u in de omgeving te organiseren.

De voordelen:

 • Opleidingen worden verzorgd op een door uw gekozen locatie, waardoor de cursisten niet onnodig lang of ver hoeven te reizen
 • Kostenbesparing door inkoop van meerdere opleidingen tegelijkertijd
 • Veel interactie tussen medewerkers
 • Uniformiteit in begrippen, aanpak en werkwijze
 • De trainingen kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van uw organisatie.

Vragen?

U kunt vrijblijvend een afspraak maken met één van onze vertegenwoordigers om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken? Bel 023 551 34 09 voor een afspraak of stuur een email: info@computertraining.nl.

Lesmethodes & prijzen
Cursus: InDesign Basis
Prijs: € 725,-- excl. BTW
Cursusduur: 2 dagen
Cursusdata: Zie de cursusdata tab
Studielast: 4 tot 8 uur
Locaties: Haarlem, Den Bosch, Zaandam, Rotterdam, Limburg, Leeuwarden
Cursus: InDesign Basis
Prijs: € 1.095,-- per dag per groep excl. BTW
Cursusduur: 2 dagen
Studielast: 4 tot 8 uur
Locaties: Bij u op locatie!

Anderen bekeken ook: