Compu-act opleidingen nederland
Prijzen all-inclusief
Persoonlijk contact
Beoordeeld met een 8,9

Excel Draaitabellen en Grafieken

Excel Draaitabellen en Grafieken
Niveau:
gevorderd

Draaitabellen en grafieken zijn twee krachtige hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om gegevens te analyseren in Microsoft Excel. Een draaitabel is een hulpmiddel om een interactieve tabel te maken, waarmee je gegevens uit een lijst kunt groeperen, aanpassen, filteren, analyseren en presenteren, terwijl grafieken een visuele weergave van gegevens bieden die kan worden gebruikt om trends en patronen te identificeren.

Na het volgen van de Basis training Excel kun je jezelf verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van grafieken en draaitabellen. In deze training leert je hoe je draaitabellen en grafieken kunt maken in Excel. Je leert draaitabellen gebruiken om gegevens samen te vatten, hoe je grafieken gebruikt om gegevens te visualiseren, en hoe je beide tools samen gebruikt om het meeste uit je gegevens te halen. Aan het eind van deze training ben je in staat om met vertrouwen draaitabellen en grafieken te gebruiken om gegevens te analyseren in Excel.

Complete cursusinhoud
Complete cursusinhoud

Onze klassikale cursuslocaties

Landelijke dekking. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.
Altijd goed bereikbaar. Voldoende gratis parkeergelegenheid en in de buurt van het O.V.
Bekijk onze cursuslocaties
Inhoud cursus

Is deze training geschikt voor mij?

De Opleiding Microsoft Excel Draaitabellen en Grafieken is geschikt voor Financiële medewerkers, administrateurs, data-analisten, onderzoekers, HR-managers die data willen verwerken in draaitabellen en grafieken. Voor de training dien je de basis functionaliteiten van Microsoft Excel te beheersen zoals beschreven in de opleiding Excel basis. Is deze Excel training niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan ons complete aanbod aan Excel cursussen.
Complete cursusinhoud

Lesprogramma

Inhoud van de training MS Excel Draaitabellen en Grafieken
 • Gegevenstabellen met variabelen
 • Records bekijken in het dataformulier, Autofilters
 • Records selecteren op selectiecriteria
 • Subtotalen berekenen in een gesorteerde database
 • Duplicaten verwijderen
 • Logische functies en database
 • Sparklines
 • Draaitabellen en data
 • Formules in draaitabellen maken
 • Data samenvatten in een draaitabel
 • Groeperen, Degroeperen en Subtotaal
 • Slicer gebruiken
 • Excel koppelen met andere bronnen
 • Met een Macro een draaitabel maken

Wat kun je na de cursus

Na het volgen van de opleiding kun je gegevenstabellen met variabelen maken, records bekijken in het dataformulier, Autofilters, records selecteren op selectiecriteria, subtotalen berekenen in een gesorteerde database en logische functies en databases gebruiken. Ook kun je data groeperen, degroeperen en samenvatten in een draaitabel, Excel koppelen met andere bronnen en een draaitabel maken met een macro. Kortom je kunt Microsoft Excel gebruiken om draaitabellen en grafieken te maken.

Studieduur

Klassikaal bij een van onze vestigingen
1 dag
Klassikaal online
1 dag
inCompany
Altijd maatwerk
inConline
Altijd maatwerk
Thuisstudie
6 tot 9 uur
Open leercentrum
6 tot 9 uur

Cursusmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de opleiding Microsoft Excel Draaitabellen en Grafieken een rijkelijk geïllustreerd cursusboek met oefenbestanden. Met dit materiaal kun thuis nog eens de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk.

Softwareversies

De meest gebruikte Office versie is 2016, vanaf september 2018 is de versie Microsoft Office 2019 en Office 365 voor Windows 10 en Mac verkrijgbaar. Onderdeel daarvan is Excel 2019. In Office 2019 / 365 hebben alle toepassingen dezelfde look en interface. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor een Excel cursus met een meerdere versies van Microsoft Office. Als één van de weinige opleidingsinstituten verzorgt CompuAct Opleidingen deze Excel cursus ook voor Mac OS X. Je kunt de training volgen met Office 2011, 2016, 2019 en 365 op de iMac of andere Apple computer hebt geïnstalleerd.

Certificaat

Rond je de opleiding af in het Open Leercentrum, dan kun je een examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvang je een certificaat van CompuAct Opleidingen Nederland B.V. met daarop het door jouw behaalde cijfer. Na het afronden van deze cursus in een klassikale of in-company setting ontvang je een certificaat van deelname van CompuAct Opleidingen Nederland B.V., een waardevol document voor werkgevers.

Studiekosten

Klassikaal bij een van onze vestigingen
€ 325.00
Klassikaal online
275.00
inCompany
985.00
inCompany online
985.00
Thuisstudie
275.00
Open leercentrum
325.00
excl. BTW en €15 administratiekosten
Veelgestelde vragen

Goed om te weten over deze opleiding

Wat kan je met draaitabellen in Excel?

Met een draaitabel kun je snel een samenvatting maken van grote hoeveelheden gegevens met behulp van een handvol verschillende aggregatiefuncties. Het maakt het ook gemakkelijk om kruistabellen te maken en verbanden te zien tussen gegevenspunten die niet onmiddellijk zichtbaar zouden zijn bij het bekijken van de onbewerkte gegevens. Bovendien kunnen draaitabellen gemakkelijk worden ververst wanneer nieuwe gegevens worden toegevoegd, waardoor ze een ideaal hulpmiddel zijn om trends in de tijd te volgen.

Wordt de lunch tijdens de cursus verzorgd?

Natuurlijk wordt er tijdens de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken goed voor je gezorgd. Op gezette tijden wordt er gepauzeerd en kun je koffie/thee/water drinken. Ook voor de lunch wordt voor je verzorgd. De kosten zitten bij de prijs inbegrepen. Gelieve speciale wensen vooraf kenbaar te maken.

Moet ik iets meenemen naar de klassikale Excel cursus?

Nee, je hoeft niks mee te nemen. Wij zorgen dat alles aanwezig is waaronder een heerlijke lunch.

Kan ik de cursus Excel ook samen met collega's volgen?

Ja de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken kan individueel of in groepsverband worden gevolgd, en wij verzorgen de cursus graag bij je op kantoor of online via bijvoorbeeld Microsoft Teams. De inhoud van de cursus wordt op maat gemaakt en duurt 1 dag. Max. 2 uur voorbereiding.

Welke Excel cursus kan ik na deze cursus volgen?

Na de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken kun je verder gaan met een van onze verdiepingscursussen. Als je meer wilt leren over Excel-formules en hoe je deze effectief kunt gebruiken, is de Cursus Excel Functies en Formules een goede optie. Als je wilt leren hoe je Excel kunt gebruiken voor gegevensanalyse en rapportage, is de Cursus Excel Analyse en Rapportage een goede keuze. En als je Excel wilt gebruiken voor financiële doeleinden, dan is de Cursus Excel voor Financials voor jou. Maar je hebt ook de keuze voor Cursus Excel Koppelingen en Macro's. Elk van deze cursussen zal je Excel-vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Kies dus de cursus die het beste bij je past.

Is de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken ook online te volgen?

Ja, de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken is ook online beschikbaar. Je kunt direct starten en zelfstandig studeren met hulp van onze instructeurs. De docent helpt je bijvoorbeeld via de webcam. Je kunt studeren wanneer het jou uitkomt. De cursus Excel voor gevorderden online duurt 1 dag.

Waar kan ik de Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken klassikaal volgen?

Start de klassikale Cursus Excel Draaitabellen en Grafieken bij één van onze cursuslocaties in Nederland; Alkmaar, Den Bosch, Den Haag, , Eindhoven, Haarlem, Hoorn, Leeuwarden, Limburg, Zaandam,Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Welke Microsoft Office cursussen geven jullie nog meer?

Naast onze Excel cursussen, bieden wij ook verschillende andere Microsoft Office cursussen aan. Deze omvatten cursussen over Word, Powerpoint en Microsoft Access. Elke cursus is ontworpen om je te helpen de specifieke vaardigheden te leren die je nodig hebt om succesvol te zijn op kantoor. In onze Word cursus leert je hoe je documenten opmaakt en prachtige rapporten maakt. In onze PowerPoint cursus leer je presentaties maken die zowel professioneel als boeiend zijn. En in onze Microsoft Access cursus leer je hoe je databases beheert en informatie extraheert. Met ons ruime aanbod aan cursussen, zijn we er zeker van dat je de perfecte Office cursus vindt. Dus waarom nog wachten? Schrijf je vandaag nog in!
Klassikaal bij één van onze vestigingen
Klassikaal (online classroom)
Samen met andere cursisten

Klassikaal

Bekijk klassikale cursusdata
Bij onze klassikale cursussen zit inbegrepen:
Een heerlijke lunch.
Wij serveren onbeperkt lekkere koffie of thee.
Professionele trainers.
Je hoeft niets mee te nemen. Alles is geregeld.
Voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving.
Uitstekend bereikbaar met eigen of openbaar vervoer.
Uitgebreid studiemateriaal met oefenbestanden.
21 jaar ervaring.
Deze cursus duurt 1 dag
De studielast voor deze cursus bedraagt: 3 tot 4 uur
Deze cursus bedraagt € 325.00 excl. 21% btw en € 15,00 administratiekosten.
Samen met andere cursisten

Klassikaal online classroom

Bekijk klassikale cursusdata
Lessen in ons virtueel klaslokaal:
Gegeven door een van onze professionele docenten (geen e-learning)
Mogelijkheid tot het stellen van vragen
21 jaar ervaring.
Meerdere klassen per week
Deelnemen vanuit uw eigen locatie
Deze cursus duurt 1 dag
275.00
SAMEN MET JE COLLEGA'S BIJ JOU OP LOCATIE OF IN ONZE ONLINE CLASSROOM

inCompany (ook online classroom): Excel Draaitabellen en Grafieken

Wil je de productiviteit en vaardigheden van jouw collega’s verbeteren? Geen probleem. Wij geven de cursus graag bij jou op kantoor of Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams.
Certificaat inbegrepen
Inclusief Reiskosten, Reisuren, Parkeerkosten, Certificaten. Max. 2 uur voorbereiding.
Bij jou op kantoor of in onze online classroom
Cursusinhoud is maatwerk
Deze cursus duurt 1 dag
985.00 excl. BTW en administratiekosten
OP UW GEMAK VANUIT HUIS

Thuisstudie (Virtueel)

Wilt u van uw thuis situatie nuttig gebruik maken? Kies voor een online thuisstudie.
Direct starten
Zelfstandig studeren met hulp van onze docenten (docent helpt u bijv. via webcam)
Studeren wanneer het u uitkomt.
1 dag
275.00
OP JE GEMAK IN JOUW EIGEN TEMPO

OLC (Open Leercentrum)

Met deze unieke lesmethode kun je zelfstandig en onder begeleiding de cursusstof doorlopen. Je werkt in eigen tempo en krijgt extra “gratis” cursustijd om de training af te ronden.
Prijs
325.00
Cursusduur
6 tot 9 uur
Studielast
3 tot 4 uur
Locaties
Den Bosch, Nijmegen

Aankomende cursussen

Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Rotterdam
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Utrecht
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Zaandam
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Alkmaar
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Zwolle
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Den Bosch
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Den Haag
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Eindhoven
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Haarlem
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Hoorn
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Leeuwarden
juni 8 2023
Excel: Draaitabellen en Grafieken

Cursusdagen: donderdag, 08 juni 2023

€ 325,00
Klassikaal
Limburg
juni 8 2023
Lees ervaringen van de cursisten van Compu-act

Reviews Excel Draaitabellen en Grafieken

Excel Draaitabellen en Grafieken
4.5  / 5  (5 reviews)
Beoordeling: 4.3 / 5
Lesmethode: inCompany
Wij hebben deze cursus bij ons in het bedrijf georganiseerd in samenwerking met CompuAct. Dit is zeer goed bevallen. Zij hebben onze behoeftes zeer goed weten te polsen en onze financial department voorzien van een leerzame en leuke dag. De productiviteit van onze medewerksters is een stuk hoger komen te liggen en dat is precies het doel geweest van deze cursus. Bedankt CompuAct en tot volgend jaar!
Beoordeling: 4.3 / 5
Lesmethode: inCompany
Leuke club en leerzame cursus. Thanks!
Beoordeling: 4.4 / 5
Lesmethode: Klassikaal
Topcursus! Goede parkeerfaciliteiten, goede koffie, leuke docent en medecursisten. Ik heb echt veel opgestoken van deze Excel cursus. een aanrader aan iedereen die dagelijks te maken heeft met dit programma en te vaak op het internet aan het zoeken is om bepaalde problemen op te lossen.
Beoordeling: 4.8 / 5
Lesmethode: Klassikaal
Afgelopen week de cursus draaitabellen en grafieken gevolgd bij Computertraining. Dacht voorafgaand aan de cursus dat ik het niet meteen zou begrijpen, maar omdat de docent alles zo duidelijk heeft uitgelegd is dat wel het geval! Super bedankt voor de top cursus, doordat ik deze gevolgd heb kan ik een hoger niveau halen tijdens mijn werk. Aanrader!
Beoordeling: 4.7 / 5
Lesmethode: InCompany
De in-company cursus kan ik iedereen die de cursus wil volgen met een groot aantal cursisten aanraden. Super dat computertraining op locatie les kan komen geven, dat bespaart ons tijd. De cursusduur is 1 dag, en daar red de docent het ook in om alle cursisten alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Complimenten voor dit flexibele en professionele bedrijf!
Beoordeling: 4.9 / 5
Lesmethode: Klassikaal
De klassikale lesmethode van de cursus Excel kan ik iedereen aanbevelen. Ik kan gegevens gemakkelijk in een draaitabel of grafiek zetten en gebruiken voor mijn analyses. Ik wil de docent bedanken voor de professionele training.
Beoordeling: 5.0 / 5
Lesmethode: Open Leercentrum
De Excel cursus was geweldig! Duidelijke instructies en behulpzame docenten. Het geleerde kan ik zeker toepassen in de praktijk. De docent geeft op een ontspannende en geïnspireerde manier les. Hij heeft goed in de gaten als iemand de uitleg wel of niet snapt.
Bekijk alle reviews

Inschrijven Excel Draaitabellen en Grafieken

Klassikaal
inCompany
Thuisstudie
OLC
Bij één van onze vestigingen
325.00 excl. BTW en €15 administratiekosten
1 dag
Online Classroom
275.00 excl. BTW en €15 administratiekosten
1 dag
Bekijk cursusdata
Bij jou op locatie of Online (Live)
985.00 excl. BTW en €15 administratiekosten
Altijd maatwerk
Zelfstandig studeren met hulp van onze docenten (docent helpt u bijv. via webcam)
275.00 excl. BTW en €15 administratiekosten
6 tot 9 uur
Zelfstandig en onder begeleiding bij één van onze vestigingen
325.00 excl. BTW en €15 administratiekosten
6 tot 9 uur
In uw eigen tempo
Direct starten
Bij één van onze vestigingen of op locatie
Prijs is in overleg
Copyright 2023 | Compu Act Opleidingen