Al 21 jaar uw partner in klassikale, online en inCompany ICT-opleidingen.

Naar welke cursus ben je op zoek?
Alle Klassikale en In-Company cursussen zijn ook te volgen in onze Online Live Classrooms.

Cursus Excel

Compu Act heeft voor alle niveaus concrete Excel cursussen en bieden deze aan op niveau van Basis, Gevorderd of kies uit één van onze specialistische Excel trainingen.
Excel is veelomvattend, complex en iedereen heeft zijn eigen niveau. Foutief gebruik van Excel leidt echter wel tot omzetverlies en tijdsverspilling. Jij kan aan onze Excel cursussen deelnemen op een van onze locaties in Nederland maar ook op locatie in huis bij bedrijven of thuis via je laptop met een online cursus. Wij bieden dus diverse opleidingsvormen aan: Klassikaal, Online, Open Leercentrum en Incompany.

excel cursus - 1 april 2021

Verfijn je keuze

Lesmethode

Cursuslocatie

Startdatum

Soort

Excel cursus 

Het volgen van een excel cursus kan goed van pas komen wanneer je voor je werk veel cijferoverzichten en berekeningen dient te maken. Maar ook wanneer je regelmatig spreadsheets maakt voor je hobby of passie kan de excel cursus voor beginners of gevorderden een uitkomst zijn. 

Excel cursus voor beginners

Nog geen ervaring met excel? Ook voor beginners is een excel cursus aan te raden. Behendig zijn met excel vergroot namelijk de kans op een baan, veel werkgevers eisen van hun (nieuwe) werknemers dat zij met excel overweg kunnen. Een excel cursus voor beginners leert je om het meest gebruikte programma van Microsoft goed te kunnen gebruiken.

Deze cursus is voor elk instapniveau geschikt en zet een stevige basis neer. Mocht je al over de nodige ervaring met Microsoft Excel beschikken dan kun je de excel cursus voor gevorderden volgen, hiermee verbeter je je huidige vaardigheden en haal je nog meer uit het programma. 

Schrijf je direct in voor onze excel cursus voor beginners en leer hoe je grafieken, berekeningen, cijfer inzichten en diagrammen kunt maken. Je leert ook hoe je formules en verwijzingen kunt toepassen om jouw werk makkelijker en inzichtelijker te maken. 

Excel cursus voor gevorderden 

Werk je al langer met excel en ken je de basisfuncties van het meest gebruikte spreadsheetprogramma? Ook dan kun je met de cursus excel voor gevorderden nog meer uit het programma halen. Zelfs als je over jarenlange ervaring beschikt, kun je door een excel cursus voor gevorderden veel leren over nieuwe functies en trucs. Deze versnellen je werkzaamheden, besparen tijd en vergroten je productiviteit. 

Excel cursus certificaat

Wij hebben nog een groot aantal vervolg- en verdiepingscursussen aan ons opleidingsaanbod toegevoegd. Omdat er in dagelijkse toepassingen hiervan nog veel valt te leren. Met onze verdiepingscursussen raak jij thuis in de uitgebreide en complexe opties van het programma. Na het volgen van onze Microsoft Excel specialisatiecursussen beheers jij de uitgebreide mogelijkheden, ontvang je een excel cursus certificaat en mag je jezelf een Excel-Expert noemen. Met alle voordelen van dien.

Na het afronden van onze specifieke trainingen kun je Excel voor allerlei doeleinden gebruiken zoals;

 • Complete boekhouding bijhouden in Excel. Veel cursisten factureren zelfs aan de hand van Excel.
 • Gebruiken als planningssoftware om bijvoorbeeld een jaarplanning bij te houden.
 • Uren bijhouden in de vorm van een urenregistratie-tool.
 • Inkomsten en uitgave voor zakelijk or privé gebruik bijhouden.
 • Rente berekenen voor bijvoorbeeld hypotheken e.d.
 • etc.

Excel opleiding

Onze Excel opleiding zorgt ervoor dat je basiskennis van de applicatie in orde is. Wellicht is de basis al voldoende voor de werkzaamheden die jij moet uitvoeren. Maar wil je een stapje verder gaan in je Excel opleiding, dan kun je met onze hulp op dezelfde voet doorleren. Het voordeel is dat onze Excel opleidingen op elkaar aansluiten. Zo Bespaar je op tijd doordat basis elementen niet continu opnieuw worden behandeld of dat de opleiding verder gaat op onderdelen waarvan jij nog geen kennis genoten hebt.

Excel Cursus Online

Excel cursus online volgen? Ook dit is mogelijk! Wij hebben ruim 21 jaar ervaring met het geven van opleidingen door heel Nederland en bieden onze excel cursus online aan op verschillende manieren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer met een goede internetverbinding, die beschikt over een camera en een microfoon. De online lesmethodes die wij verzorgen zijn: 

 • Klassikaal Online Classroom
  Eenvoudig online samen met andere cursisten les volgen met de mogelijkheid tot contact onderling, om nog meer van de lessen op te steken
 • In-company Online Classroom
  Samen met een groep collega’s of afdeling de excel cursus online volgen
 • Thuisstudie Online Classroom
  Direct starten en de excel cursus online volgen in eigen leertempo, onder begeleiding van een docent.
 • Prive online Classroom
  Volg je liever een op een online les? Of heb je moeite met bepaalde onderdelen uit de cursus? Dan kun je in een rustige setting les krijgen van een docent.

Cursus Excel in ons Open Leercentrum

Via onze Open Leercentrum vorm kan jij direct starten met één van de Excel cursussen op een locatie naar keuze en gemakkelijk instromen op jouw eigen niveau. Wij bieden Open Leercentrum cursussen aan in ZaandamHaarlemDen BoschRotterdamNijmegen en Leeuwarden. Elke cursist ontvangt individuele begeleiding en kan kiezen uit zijn eigen leertijden overdag of in de avond. Deze methode laat veel ruimte om moeilijke onderwerpen meerdere keren te herhalen.

Excel cursus klassikaal

Maandelijks kan je bij al onze vestigingen de Excel training in Klassikale vorm volgen. Meestal duurt de training 1 dag. Er vindt zeer veel interactie plaats met onze docenten tijdens een Excel cursus Klassikaal. Tijdens de les oefen je uitgebreid met onze oefenbestanden en onze eigen ontwikkelde boeken. Deze boeken lenen zich zeer goed als naslagwerk, zodat je ook nadien de behandelden onderwerpen van de Excel cursus, individueel kan herhalen. Een cursus excel klassikaal behandelen heeft zo zijn voordelen:

 • Wanneer je tegen een probleem aanloopt kun je direct een vraag stellen tijdens de les;
 • Binnen de Klassikale Excel Cursus zit je met cursisten in een klas die hetzelfde niveau hebben. Zo kun je sparren over problemen en oplossingen;
 • Het persoonlijk contact met een docent werkt motiverend;
 • Tijdens de ‘Excel cursus klassikaal’ kijkt er een docent mee. Zo is er altijd een expert die controleert of je het op de juiste manier toepast voor het beste resultaat.

Training Excel bij op locatie

Onze Microsoft Excel cursussen kun je ook met collega’s In-Company volgen. De trainingen worden altijd op de voorkeuren en het niveau van jou en je collega’s aangepast, kortom; altijd maatwerk. Wij behandelen de onderwerpen die voor jullie van belang zijn en doen vooraf een gratis Excel cursus-inventarisatie. Ook kunnen wij voor computers, beamers en andere benodigdheden zorgen.

Geschikte versies van Excel

Vrijwel alle versies van Excel zijn voor onze klassikale cursussen geschikt. Denk hierbij aan Excel 2013, Excel 2016, etc.
Max OS X
Het is bij ons ook mogelijk om de Excel cursus voor Mac OS X te volgen. Met deze cursus Excel leert u werken met Office 2011/2016 voor iMac of Macbook.

Cursus Excel met cursus Word combineren

Cursus combineren? Dat kan. Veel cursisten combineren bijvoorbeeld de cursus Excel met een cursus Word. De kans is groot dat je ook van de tekstverwerker Word bepaalde functies niet kent of deze niet optimaal inzet.

Door een cursus Excel en een cursus Word te combineren kun je veel meer uit beiden programma’s halen en vergroot je jouw professionele vaardigheden.

Start een klassikale cursus bij één van onze cursuslocaties in Nederland;

Download gratis de brochure!

Bel me terug

Bel me terug Formulier