Al 21 jaar uw partner in klassikale, online en inCompany ICT-opleidingen.

Naar welke cursus ben je op zoek?
Alle Klassikale en In-Company cursussen zijn ook te volgen in onze Online Live Classrooms.
excel cursus - Cursus Excel Functies en Formules

Cursus Excel Functies en Formules

Bij jou op locatie of Online (Live)

Snel navigeren Cursus Excel Functies en Formules
in een notendop

Samenvatting Cursus Excel Functies en Formules

Microsoft Excel is een indrukwekkend en uitgebreid programma en wordt door veel bedrijven gebruiken voor hun administratie, boekhouding of voorraadbeheer. Daarom hebben wij een Excel cursus Functies en Formules ontwikkeld. Tijdens deze cursus Excel Functies en Formules leert u in 10 tot 14 uur hoe u op vrij eenvoudige wijze Excel ingewikkelde berekeningen kunt laten uitvoeren. Ook voor beginners op het gebied van administratie en wiskunde is deze Excel cursus zeer geschikt.

8.4
8.4/10
dit ga je leren

Inhoud Cursus Excel Functies en Formules

Inhoud van de cursus Excel Functies en Formules

Tijdens deze Excel Functies en Formules cursus worden de volgende onderwerpen behandeld. Natuurlijk kunt u tijdens de cursus vragen stellen buiten de stof om.

 • Starten en afsluiten Excel, helpfunctie
 • Absolute en relatieve celverwijzingen
 • Opbouw van een functie
 • Functie invoeren
 • Veel gebruikte functies (SOM, GEMIDDELDE, MIN, MAX, INTEGER, AFRONDING, ABS, AANTAL, AANTALARG)
 • ALS-functies
 • Nesten met logische en informatie functies
 • Meervoudige ALS-functie door Nesten
 • Datum, tijd en seriële getallen
 • Rekenen met data
 • Functies VANDAAG, NU en TIJD
 • Jaartallen, dagen of maanden uit een datum halen
 • Netto werkdagen berekenen
 • Leeftijd berekenen
 • Verticaal zoeken
 • Horizontaal zoeken
 • Logische functies (EN, OF)
 • Informatiefuncties
 • Werken met tekstfuncties (LINKS, RECHTS, LENGTE, MIDDEN, etc.)

Doel van de cursus

Leren hoe u sneller met Excel ingewikkelde berekeningen kunt uitvoeren.

Doelgroep

Iedereen die de basisvaardigheden van Excel onder de knie heeft en graag tijd wil besparen kan deelnemen aan deze Excel Functies en Formules cursus.

Voorkennis

Voor deze Excel Functies en Formules cursus dient u al kennis te hebben van de basis mogelijkheden van Excel. Bent u niet zeker van uw kennis? Tijdens een gratis proefles kunnen wij deze even testen.

Beschikbare Leervormen

Deze cursus is te volgen in de Klassikale, Open Leercentrum en In-company leervorm.

Klassikaal: Deze vorm van lesgeven is voor de veel deelnemers een vertrouwde methode. Elke maand vinden er bij onze vestigingen meerdere klassikale cursussen plaats.

Open Leercentrum: U kunt elke week starten met de cursus bij een van onze vestigingen met een Open leercentrum. Wij hebben op onze locaties diverse cursustijden beschikbaar (overdag en ‘s avonds).

Samen met je collega’s deze training volgen? Dat kan! De in-company cursus kan bij u op kantoor of op een andere locatie verzorgd worden. Na overleg en inventarisatie wordt de cursus op maat gemaakt. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op: 023-5513409.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus Excel Functies en Formules een rijkelijk geïllustreerd cursusboek met oefenbestanden. Met dit cursusmateriaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk om na de cursus Excel iets even snel op te zoeken.

Certificaat

Rond u uw cursus af in het open leercentrum, dan kunt u examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvangt u een certificaat van CompuAct Opleidingen Nederland B.V. met daarop het door u behaalde cijfer.Na het afronden van deze cursus in een klassikale of in-company setting ontvangt u een certificaat van deelname van CompuAct Opleidingen Nederland B.V., een waardevol document voor werkgevers.

Versie

De meest gebruikte Office versie is 2016, vanaf september 2018 is de versie Microsoft Office 2019 en Office 365 voor Windows 10 en Mac verkrijgbaar. Onderdeel daarvan is Excel 2019. In Office 2019 / 365 hebben alle toepassingen dezelfde look en interface. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor een Excel cursus met een meerdere versies van Microsoft Office.
Als één van de weinige opleidingsinstituten verzorgt CompuAct Opleidingen deze Excel cursus ook voor Mac OS X. Je kunt de cursus volgen met Office 2011, 2016, 2019 en 365 op de iMac of andere Apple computer hebt geïnstalleerd.

Samen met andere cursisten

Klassikaal

Bij onze klassikale cursussen zit inbegrepen:

Samen met andere cursisten

Klassikaal online classroom

Lessen in ons virtueel klaslokaal:

Samen met je collega's bij jou op locatie of in onze online classroom

inCompany (ook online classroom): Cursus Excel Functies en Formules

Wil je de productiviteit en vaardigheden van jouw collega’s verbeteren? Geen probleem. Wij geven de cursus graag bij jou op kantoor of Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Deze en 2.000+ andere bedrijven gingen je al voor:

Op uw gemak vanuit huis

Thuisstudie (Virtueel)

Wilt u van uw thuis situatie nuttig gebruik maken? Kies voor een online thuisstudie.

Op je gemak in jouw eigen tempo

OLC (Open Leercentrum)

Met deze unieke lesmethode kun je zelfstandig en onder begeleiding de cursusstof doorlopen. Je werkt in eigen tempo en krijgt extra “gratis” cursustijd om de training af te ronden.

Prijs

€ 325.00

Cursusduur

10 tot 14 uur

Studielast

4 uur

Locaties

Den Bosch, Nijmegen, Zaandam

Aankomende cursussen:

Thijs Lammers
Klassikaal
Lees verder
Informatieve cursus gehad bij CompuAct. Docent geeft les met overtuiging en na de cursus kan ik zeggen dat ik alles heb begrepen!
Antoine Collier
inCompany
Lees verder
Super service van CompuAct dat zij inCompany trainingen geven. Van meerdere werknemers positieve berichten gekregen over de manier van uitleggen en de persoonlijke aandacht van de docent. Volgende cursus zeker weer bij CompuAct!
Gerard ten Apel
Klassikaal
Lees verder
De cursus Functies & Formules gevolgd bij Computertraining in Zaandam. Na hier de Excel Basis en Gevorderden Cursus gevolgd te hebben heeft het me dit keer wéér verbaasd hoe hoog het niveau van lesgeven is. Veel geleerd over de functies en formules van Excel welke ik dagelijks moet toepassen in bij mijn werk. Computertraining, bedankt weer voor de leerzame cursus en vast tot een volgende keer!
Bram Meuwese
In-Company
Lees verder
Fantastische dag gehad op kantoor omdat er een docent van Computertraining langs is geweest om het personeel te voorzien van een leerzame cursus Excel Financials! Flexibel bedrijf wat met je meedenkt. Goede service en zeker voor herhaling vatbaar.
Previous
Next

Gerelateerde cursussen

Deel de Cursus Excel Functies en Formules met je vrienden of collega's
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Download gratis de brochure!

Bel me terug

Bel me terug Formulier