InDesign PDF Formulieren

Klassikale cursus InDesign PDF Formulieren

Cursusmethode: Klassikaal Prijs: excl. BTW
Cursusduur: 1 dag Cursusdata: Bekijk alle cursusdata
Cursustijden: Zie locatie! Locaties: Haarlem, Amsterdam, Alkmaar, Almere, Rotterdam, Nijmegen, Zaandam, Den Bosch, Groningen, Eindhoven, Zwolle, Enschede, Utrecht, Leeuwarden

Computertraining.nl organiseert met regelmaat een cursus InDesign PDF Formulieren. Goede, duidelijke formulieren zijn een eerste vereiste bij het verzamelen van betrouwbare gegevens voor rapportages en analyses. In deze tijd zijn electronische formulieren een uitkomst. Tijdens deze ééndaagse cursus leert u hoe u eff ectieve, interactieve PDF formulieren kunt maken. Deze training wordt verzorgd in een “hands-on” formaat, waardoor u het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk.

indesign cursus PDF formulieren

Globale cursusinhoud

Tijdens de lessen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

1. Formulieren opzetten in InDesign

 • Hybride formulieren: Zowel voor Print als PDF
 • Best practices: Tips & trucs
 • Effectieve InDesign stijlen voor formulieren

2. Formulier structuur voor PDF functionaliteit

 • Een werkruimte voor formulieren
 • Tekstvelden / vinkjes / opties
 • Keuzelijsten toevoegen
 • Handtekening velden
 • Knoppen en andere interactiviteit

3. Exporteren en Management

 • De tab-volgorde instellen
 • Formulieren verspreiden
 • Gegevens managen met Acrobat en Excel

Adobe InDesign Banner

Leren werken met de geavanceerde opties van Adobe InDesign zodat u alle ins en outs leert kennen.

InDesign is het pagina-opmaakprogramma dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor professionele publishing en voor het maken van illustratie-intensieve documenten. Dit digitale prepress-programma wordt door velen gezien als de standaard voor het opmaken van folders, etc. InDesign biedt de beginnende en gevorderde gebruiker vele mogelijkheden om pagina's op een professionele manier op te maken.

 • Importeer in een handomdraai foto's, tekst en afbeeldingen Bewerk tekst en geef tekst vorm
 • Maak folders, flyers, etc met meerdere personen en programma's samen
 • Druk meerdere foto's in verschillende formaten op dezelfde pagina af;
 • Verwijder snel rode ogen, trek foto's recht ensnij ze bij, pas belichting, contrast, kleur enfocus aan.

 cursus indesign

U werkt al enige tijd met InDesign of heeft de basis cursus al gevolgd. Alles wat u gemaakt hebt in andere programma's als Photoshop en Illustrator brengt u samen in InDesign. Deze cursus is ontwikkeld voor voor grafici die professioneel aan de slag wil met het maken van folders, flyers, catalogi, enz. Ervaring met de overige programma's van Adobe is wenselijk omdat alle Adobe-programma's een zelfde gebruikersinterface hanteren.

U kunt elke maand starten met de cursus op een vestiging die hiernaast staat vermeld. Wij hebben op elke locatie diverse data waarop de cursus wordt aangeboden.

U ontvangt bij aanvang van de cursus een rijkelijk geillustreerd cursusboek met oefenbestanden. Met dit materiaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk.

Bij al onze InDesign cursussen wordt hetzelfde boek gebruikt. Indien u meerdere InDesign cursussen gaat volgen, heeft u recht op één exemplaar.

Gedurende de ééndaagse cursus beschikt u in de cursuszaal over een pc met InDesign. Onder begeleiding van een ervaren docent worden de relevante programma-eigenschappen van de verschillende toepassingen doorgrond en krijgt u gelegenheid om te oefenen en al uw vragen te stellen. Voor een optimaal resultaat is het noodzakelijk goed thuis te oefenen met het meegeleverde cursusboek en de bestanden.

Natuurlijk wordt er tijdens de cursus goed voor u gezorgd. Op gezette tijden wordt er gepauzeerd en kunt u koffie/thee/water drinken. Ook voor de lunch wordt voor u verzorgd. De kosten zitten bij de prijs inbegrepen. Gelieve speciale wensen vooraf kenbaar te maken.

 

Met de Cursus Adobe InDesign  heb je in twee dagen een goede basis om aan de slag te gaan met hét DTP-programma Adobe Indesign. Tijdens de Cursus Adobe Indesign leer je hoe de Indesign werkt, de integratie ervan binnen de Adobe CC en de samenwerking met andere Adobe programma’s zoals Photoshop en Illustrator. Uiteindelijk leer je een aantal eenvoudige maar goed bruikbare publicaties op te maken binnen InDesign.

Adobe InDesign is hét opmaakprogramma, waarmee je allerlei publicaties zoals advertenties, folders, nieuwsbrieven, kranten, tijdschriften en boeken maakt. Indesign maakt deel uit van de Adobe Creative Suite en is sterk geïntegreerd met de andere Adobe programma’s binnen de CS-omgeving (Illustrator en Photoshop). Deze eerste basistraining duurt twee dagen. Vanaf de eerste stappen, zoals het maken van een stramien met stijlen, tot en met het afleveren van de PDF, het wordt allemaal behandeld. Ook de achtergrond van typografie en layout is een belangrijk onderdeel.

cursus Indesign Rotterdam

Cursus indesign gratis Haarlem

training indesign nederlands training Enschede

indesign cursus free download Haarlem

indesign cursus Enschede

indesign Enschede

indesign gratis download Rotterdam

cursus indesign Eindhoven

indesign cs6 Zaandam

indesign training Hoorn

Ingeplande cursusdata

Gerelateerde cursussen

Vooropleidingen:

Lesmethode: Klassikaal
Prijs: € 545,--

Beschrijving:
Op zoek naar een Adobe Photoshop CC cursus? Bij Compu Act Opleidingen kun je snel starten met een basis of gevorderdencursus. Klik voor meer informatie!

» Ga naar cursuspagina

Vervolgopleidingen:
Er zijn geen vervolgopleidingen gevonden. Neem contact op via 023 551 34 09 of info@computertraining.nl voor meer informatie.

Andere lesmethode

Deze cursus is ook te volgen via één van onze andere lesmethodes:

Onze InDesign cursussen

Beoordeling

Onze cursussen zijn door onze cursisten als volgt beoordeeld:

8,02/10

Leuke en interessante cursus. Veel geleerd!

Over deze opleiding

Software-versie:
CS 6 / CC

Talen cursusmateriaal:
NL / UK
Onder voorbehoud

Cursusmateriaal:

Belastingaftrek particulieren:
Klik voor meer informatie