Al 21 jaar uw partner in klassikale, online en inCompany ICT-opleidingen.

Naar welke cursus ben je op zoek?
Alle Klassikale en In-Company cursussen zijn ook te volgen in onze Online Live Classrooms.
windows 10 logo - Cursus Windows 10

Cursus Windows 10

vanaf

8.6
8.6/10

Open Leercentrum

in een notendop

Samenvatting Cursus Windows 10

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame cursus Windows 10? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Benut je tijd optimaal en kom niet meer voor verrassingen te staan. Tijdens deze cursus Windows 10 haal je echt het maximale uit het besturingsapparaat.

Microsoft heeft in augustus 2015 de nieuwe versie van Windows uitgebracht; versie 10. Hoewel het oude startmenu uit Windows 7 geschrapt was in Windows 8, keert het startmenu weer terug in Windows 10. Door het startmenu van Windows 7 te combineren met het startscherm van Windows 8 zijn er in Windows 10 veel nieuwe mogelijkheden en opties beschikbaar. Een goede reden om een cursus te volgen.

8.6
8.6/10

Beschikbare Lesmethodes voor Cursus Windows 10

incompany e1579533877896 - Cursus Windows 10
DSC 6053 e1571388335414 1024x1024 - Cursus Windows 10

Op je gemak in jouw eigen tempo

OLC (Open Leercentrum)

Met deze unieke lesmethode kun je zelfstandig en onder begeleiding de cursusstof doorlopen. Je werkt in eigen tempo en krijgt extra “gratis” cursustijd om de training af te ronden.

Prijs

€ 295.00

Cursusduur

12 tot 18 uur

Studielast

6 tot 9 uur

Locaties

Den Bosch, Nijmegen, Zaandam

dit ga je leren

Inhoud Cursus Windows 10

Cursusinhoud

 • Wat is nieuw en waarom
 • Opstarten en afsluiten Windows 10 en PC
 • Taakbalk, snelkoppelingen, tijd
 • De muisknoppen, slepen, klikken, dubbelklikken
 • Startmenu en bureaublad wijzigen
 • Werken met diverse programma’s
 • Systeeminstellingen, voorkeuren
 • Minimaliseren en maximaliseren
 • Bureaublad en stijl aanpassen
 • Werken met vensters en werkbalk
 • Vormgeving achtergrond en scherm
 • Bestandsbeheer, archiveren, slepen
 • OneDrive
 • Kopiëren, verplaatsen, aanmaken mappen
 • Hardware, software en apps installeren
 • Verwijderen bestanden, prullenbak, wijzigen
 • Formatteren en diverse mogelijkheden
 • Mail
 • Apps downloaden en besturen
 • Tablet besturing
 • Microsoft Account aanmaken en waarom

Direct starten met jouw Windows 10 training

Je kunt elke week starten met de cursus op een van de vestigingen die hiernaast staan vermeld. Wij hebben op elke locatie diverse cursustijden beschikbaar (overdag en ‘s avonds) waar je  uit kunt kiezen.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Zelfstandig en efficiënt leren werken met Windows 10.  Na het volgen van deze Windows 10 cursus heb je geen moeite met de nieuwe ‘live tiles’ en apps. Je kunt meteen aan de slag.

Ben ik geschikt voor de cursus windows 10?

Jazeker! Ook de beginnende computergebruiker die zich volledig thuis wil voelen in het besturingssysteem Windows 10. De cursus is bedoelt voor de echte beginner maar ook voor personen die gewend zijn met een oudere versie ( Windows 7 / 8 )  te werken.

Cursus windows 10 voor senioren

Deze cursus is ook uitstekend geschikt voor senioren. We leren je in een fijne en gezellige setting goed om te gaan met jouw Windows PC.

Gewenste voorkennis

Voor deze Windows cursus hoef je geen kennis van computers te hebben. Ben je een langzame leerling? Geen probleem. Je kunt bij ons in eigen jouw tempo werken!

Windows 10; wat is nieuw?

Met Windows 10 wil Microsoft meerdere dingen veranderen, zoals het notificatiescherm. Het notificatiescherm geeft alle nieuwe meldingen weer die je hebt. Zoals emails en push-meldingen van agenda-afspraken. In Windows 10 wordt gelegd op het samenwerken tussen de PC, smartphones en tablets, wordt het mogelijk om alle notificaties tegelijkertijd op al je apparaten te zien.Windows 8 stond in het teken van de nieuwe interface die zowel voor tablets als normale computers met muis en toetsenbord geschikt moest zijn. Bij Windows 10 heeft Microsoft gekozen om deze twee werelden weer van elkaar los te trekken. Wel is het erg makkelijk om te wisselen tussen de fullscreen tabletinterface en de traditionele desktopweergave. Bij de nieuwste tablets gaat dit zelfs helemaal automatisch!Microsoft is vooral bezig om duidelijkheid te scheppen in de wirwar van verschillende Windows omgevingen. Zo moet ook de Store, geïntroduceerd in Windows 8, er

hetzelfde uit gaan zien voor computers, tablets en smartphones.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat

In deze cursus leer je werken met Windows 10. Na afloop van de training kun je een examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvang je jouw eigen “certificaat Windows 10” van Compu Act Opleidingen. Een waardevol certificaat voor (toekomstige) werkgevers.

Aanwezige Cursusmateriaal Windows 10

Je ontvangt bij aanvang van de cursus het rijkelijk geïllustreerd cursusboek “Windows 10” met oefenbestanden. Met dit materiaal kun je thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk.

Nog meer Windows kennis verbeteren?

Onze cursisten zijn na afloop zo enthousiast dat ze vaak kiezen om een cursus Outlook, cursus Office 365 of een cursus excel gaan volgen. Wie weet tot ziens?

Samen met je collega's bij jou op locatie of in onze online classroom

inCompany (ook online classroom): Cursus Windows 10

Wil je de productiviteit en vaardigheden van jouw collega’s verbeteren? Geen probleem. Wij geven de cursus graag bij jou op kantoor of Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Deze en 2.000+ andere bedrijven gingen je al voor:

Maurits Zwart
inCompany
Lees verder
Onze gehele afdeling stapt over naar Windows 10. Leek mij eerst wat onnodig om een Cursus Windows 10 te volgen, iedereen was namelijk al bekend met Windows. Toch blijkt Windows 10 in de praktijk anders te werken dan oudere versies. Eerst wat sceptisch, maar nu toch blij dat we de cursus met onze afdeling gevolgd hebben.
Joost Vermeij
inCompany
Lees verder
Studeren via Computertraining bevalt me prima. Lekker duidelijk opgestelde les en een no-nonsense docent die weet waar hij het over heeft.
Tom Klaver
Open Leercentrum
Lees verder
Even een opfriscursus voor Windows 10. Als je eenmaal je. Als je de weg weet is het eenvoudig. Toch is de algehele vormgeving is wel wat anders dan Windows 7. Vandaar toch maar een cursus gevolgd. Anders ben je toch uren kwijt aan het uitzoeken van de functionaliteiten op het nieuwe besturingssysteem.
Previous
Next
Gerelateerde cursussen
Deel de Cursus Windows 10 met je vrienden of collega's
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Download gratis de brochure!

Bel me terug

Bel me terug Formulier