Examinatie & erkenning | Compu Act Opleidingen

Examinatie & erkenning | Compu Act Opleidingen

Onze examens

Elke flexibele cursus die Compu Act aanbiedt wordt afgesloten met een examen dat door Compu Act Opleidingen zelf is samengesteld. Dit examen is van hetzelfde niveau als onze flexibele cursussen en een eventueel herexamen is inbegrepen bij de cursusprijs. Iedere cursist heeft één mogelijkheid tot herexamen. Dit herexamen moet afgelegd worden binnen de gestelde termijn. Deelnemers aan onze klassikale Office cursussen hebben geen examen, maar krijgen na afloop van de training wel een certificaat van deelname.

Microsoft Office Specialist (MOS)

Na het volgen van een Microsoft Office cursus kunt u tegen meerkosten (€ 85,-- ex BTW) een examen doen voor Microsoft Office Specialist (MOS). Deze certificering is het certificeringsprogramma om uw vaardigheden met betrekking tot Microsoft Office te valideren. Het wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste certificatie die wordt gekozen om kennis en vaardigheden aan te tonen die horen bij de Microsoft Office systemen. De certificering is geschikt voor  eindgebruikers tot helpdeskmedewerkers. Voor een MOS examen kunt u terecht in onze vestigingen in Haarlem, Almere, Zaandam, Rotterdam, Nijmegen of Groningen. Bent u geïnteresseerd in het behalen van uw MOS certificering, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Adobe

Deelnemers aan onze klassikale Adobe cursussen hebben geen examen, maar krijgen na afloop van de training wel een certificaat van deelname. Op elk certificaat wordt vermeld wanneer het is behaald, wat de vaardigheden zijn die in de cursus zijn geleerd, en een handtekening van de docent en de manager van de betreffende opleidingslocatie van Compu Act Opleidingen. 

Na het volgen van een training in een Autodesk product krijgt een cursist een certificaat van deelname mee. Dit zegt echter niets over de vaardigheden van de cursist. Door een officieel Autodesk gecertificeerd examen af te leggen kunt u uw kennis en kwaliteiten wél aantonen. De Officiële Autodesk Certificering is wereldwijd erkend en zegt echt iets over uw vaardigheden.

Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld is of onze opleidingen en certificaten erkend zijn. Er zijn verschillende soorten erkenning te onderscheiden.

Branche-erkenning

Veel branches hebben zelf opleidingen opgestart om in hun eigen behoeften te voorzien. De diploma's die daarbij horen erkennen ze uiteraard zelf. Het voordeel daarvan is dat je met die diploma's in elk bedrijf in die branche terecht kunt. Nadeel is dat diezelfde erkenning buiten de branche weinig meer waard is.

Vrijwel alle opleidingen van Compu Act zijn branche-overstijgend. Om deze reden vallen de certificaten niet onder branche-erkenning.

Instituutserkenning en maatschappelijke erkenning

Er zijn talloze kleine opleidingsinstituten in Nederland, die allemaal hun eigen opleidingen en examens verzorgen. De certificaten van deze instituten worden enkel erkend door hen zelf. Zo is de kwaliteit ervan moeilijk te bepalen. Een klein instituut kan in de omgeving van de vestiging bekend staan als een kwalitatief sterke opleider, maar buiten de regio is de opleider onbekend.

Compu Act Opleidingen is al geruime tijd flink aan het groeien, en heeft ondertussen vestigingen door bijna het hele land. Omdat we tot een grote landelijke aanbieder aan het uitgroeien zijn, met een bekende naam, is er in feite sprake van een maatschappelijke erkenning voor onze certificaten.

Direct inschrijven

Offerte aanvragen

In het kort

Na afloop van alle cursussen die Compu Act aanbiedt krijgt u een certificaat waarop de geleerde vaardigheden staan vermeld.

Onze certificaten zijn in enkele gevallen erkend door branches of externe instituten, maar dit hoeft ook niet. Onze opleidingen zijn branche-overstijgend en worden door ons zelf erkend. 'Dé erkenning' bestaat niet. Omdat Compu Act een sterk groeiende onderneming is die inmiddels in bijna het hele land is te vinden, kan worden gesproken van een maatschappelijk erkend opleidingsinstituut.

 

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Compu Act is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In dit Register kunnen onderwijsinstellingen worden ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Opname in dit register is gekoppeld aan een kwalitatieve audit van de instelling (de erkenningsregeling). Is een onderwijsinstelling ingeschreven in het register, dan is die instelling daardoor een instelling als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn. Die richtlijn bepaalt dat niet door de overheid bekostigd beroepsonderwijs met BTW belast is, tenzij het wordt gegeven door een instelling die geregistreerd is. Een inschrijving in het RKBO is een registratie als bedoeld in de hiervoor genoemde Europese richtlijn. In dat geval is al het door de geregistreerde instelling aangeboden beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW.