Al 21 jaar uw partner in klassikale, online en inCompany ICT-opleidingen.

Naar welke cursus ben je op zoek?
Alle Klassikale en In-Company cursussen zijn ook te volgen in onze Online Live Classrooms.
excel cursus - Cursus Excel Basis

Cursus Excel Basis

Bij jou op locatie of Online (Live)

Snel navigeren Cursus Excel Basis
in een notendop

Samenvatting Cursus Excel Basis

Met onze cursus Excel Basis leer je op een leuke en leerzame manier om formules en berekeningen te maken. Dit natuurlijk in combinatie met een mooie opmaak en de juiste celeigenschappen.  Je leert gegevens overzichtelijk te maken met het gebruik van tabellen en grafieken. Tijdens deze Excel cursus wordt ook het beveiligen van kostbare data en formules tegen ongewilde wijzigingen behandeld. Reeksen invoeren, gebruiken en verwijzingen aanbrengen naar andere Tabbladen of Excel bestanden. Ook gebruikers die al met dit Office programma bekend zijn, zullen veel van deze Excel cursus voor beginners opsteken.

9.2
9.2/10
dit ga je leren

Inhoud Cursus Excel Basis

Wat leer je tijdens de cursus Excel Basis

 • Wat is een werkblad en een werkmap
 • Starten en afsluiten, helpfunctie
 • “Werkbalk Snelle toegang” aanpassen
 • Gegevens invoeren/wijzigen
 • Selecteren van cellen, ook als ze niet bij elkaar staan
 • Opmaak en instellingen van tekst/cellen/randen
 • Reeksen maken, kopiëren van data m.b.v. de vulgreep
 • Tabelopmaak toepassen en aanpassen
 • Absolute en relatieve celverwijzing toepassen in een formule
 • Formules en berekeningen maken
 • Toevoegen van kop- en voetteksten, en afdrukken
 • Het sorteren van uw gegevens in één of meerdere kolommen
 • Koppelen van data uit andere werkbladen of bestanden
 • Grafieken maken en Beveiligen

Wat kun je na deze cursus?

Na de training heb je de handvatten om zelfstandig met Excel te werken. Het maken van overzichten, eventueel in combinatie met berekening en het opmaken en overzichtelijk presenteren van data is je aangereikt.

Excel basis training

Deze cursus Excel is ideaal voor beginners. Iedereen die wil beginnen met Excel en/of de reeds bestaande vaardigheden wil uitbreiden en sneller, efficiënter en effectiever met de software om wil gaan. Gewenste voorkennis voor de Excel basis training vragen we je een redelijke beheersing van de computer te hebben. Ben je daar niet helemaal zeker van? Of werk je al met Excel? Tijdens een gratis Proefles of inventarisatie kunnen wij jouw vaardigheden inschatten en voorzien je van een goed advies.
Gewenste voorkennis
Voor deze cursus Excel Basis vragen we je een redelijke beheersing van de computer te hebben. Ben je daar niet helemaal zeker van? Of werk je al met Excel? Tijdens een gratis Proefles of inventarisatie kunnen wij jouw vaardigheden inschatten en voorzien je van een goed advies.

Wij bieden verschillende leervormen aan

Deze cursus is te volgen in de Klassikale, Open Leercentrum en In-company leervorm.

Cursus Excel Klassikaal

Deze vorm van lesgeven is voor veel deelnemers een vertrouwde en productieve methode. Elke maand vinden er bij onze vestigingen meerdere klassikale cursussen plaats.

Excel leren in een Open Leercentrum

Je kunt elke week starten met de cursus bij een van onze vestigingen met een Open leercentrum. Wij hebben op onze locaties diverse cursustijden beschikbaar (overdag en ‘s avonds).

Samen met je collega’s deze Excel training volgen? Dat kan!

De in-company cursus kan bij jou op kantoor of op een andere locatie verzorgd worden. Na overleg en inventarisatie wordt de cursus op maat gemaakt. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op: 023-5513409.

Je ontvangt ook cursusmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de basistraining het rijkelijk geïllustreerd cursusboek “Excel Basis” met oefenbestanden. Met dit cursusmateriaal kun je thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk om na afronding van de cursus iets snel op te zoeken. Handig!

Verdien na afloop jouw Excel Certificaat

Rond je de cursus af in het Open Leercentrum? dan kun je examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvang je een certificaat van CompuAct Opleidingen Nederland B.V. met daarop het door jouw behaalde cijfer. Staat goed op je C.V.!

Veel cursisten komen na deze training tot de conclusie dat Excel zoveel mogelijkheden biedt!

Wil je na de cursus jouw kennis verbreden? Ook dan kun je bij ons terecht. Bekijk al onze Excel Cursussen.

Excel versies waar we mee werken

De meest gebruikte Office versie is 2016, vanaf september 2018 is de versie Microsoft Office 2019 en Office 365 voor Windows 10 en Mac verkrijgbaar. Onderdeel daarvan is Excel 2019. In Office 2019 / 365 hebben alle toepassingen dezelfde look en interface. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor een Excel cursus met een meerdere versies van Microsoft Office.
Als één van de weinige opleidingsinstituten verzorgt CompuAct Opleidingen deze Excel cursus ook voor Mac OS X. Je kunt de cursus volgen met Office 2011, 2016, 2019 en 365 op de iMac of andere Apple computer hebt geïnstalleerd.

Cursus Excel 300x129 - Cursus Excel Basis

Tags: Cursus Excel Beginners, Excel voor dummy’s, Excel Cursus Basis, Excel Leren

Samen met andere cursisten

Klassikaal

Bij onze klassikale cursussen zit inbegrepen:

Samen met andere cursisten

Klassikaal online classroom

Lessen in ons virtueel klaslokaal:

Samen met je collega's bij jou op locatie of in onze online classroom

inCompany (ook online classroom): Cursus Excel Basis

Wil je de productiviteit en vaardigheden van jouw collega’s verbeteren? Geen probleem. Wij geven de cursus graag bij jou op kantoor of Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Deze en 2.000+ andere bedrijven gingen je al voor:

Op uw gemak vanuit huis

Thuisstudie (Virtueel)

Wilt u van uw thuis situatie nuttig gebruik maken? Kies voor een online thuisstudie.

Op je gemak in jouw eigen tempo

OLC (Open Leercentrum)

Met deze unieke lesmethode kun je zelfstandig en onder begeleiding de cursusstof doorlopen. Je werkt in eigen tempo en krijgt extra “gratis” cursustijd om de training af te ronden.

Prijs

€ 325.00

Cursusduur

14 tot 20 uur

Studielast

7 tot 10 uur

Locaties

Den Bosch, Nijmegen, Zaandam

Aankomende cursussen:

Patrick Versloot
Klassikaal
Lees verder
Afgelopen week de cursus Excel Basis gevolgd bij Computertraining. Deze cursus gekozen omdat ik voor mijn werk gebruik moet gaan maken van Excel. Wat ben ik te spreken over de manier waarop de docent uitlegt. Geduldig, duidelijk en persoonlijk. Excel is over het algemeen geen makkelijk programma. Maar, door de manier van uitleggen van de docent is Excel voor mij vele malen makkelijker te begrijpen en te gebruiken geworden! Na deze cursus merkte ik dat ik stappen heb gezet en dat de docent mij naar een hoger Excel-niveau heeft getild! Op mijn werk hoorde ik na een paar dagen al dat ik een stuk sneller werkte! Daarom kan ik deze cursus zeker aanbieden! Computertraining bedankt!
Jaco Bijlsma
inCompany
Lees verder
2 weken geleden heeft Computertraining bij mijn bedrijf een cursus Excel gegeven. Ideaal dat zij aanbieden om naar mijn bedrijf te komen. Hierdoor kan ik een veel grotere groep in één keer de cursus laten volgen, zodat iedereen na de cursus op hetzelfde niveau zit. Voor een groep van 15 man heeft de docent de cursus gegeven, wat hij prima deed! De docent hield makkelijk de controle, legde extra uit waar nodig en gaf persoonlijke begeleiding bij degene die daarom vroegen! Binnen twee weken merk ik al dat het niveau van het personeel een stuk hoger ligt omdat ze na de cursus sneller werken. Direct resultaat! Daarom kan ik Computertraining aanraden aan andere bedrijven!
Klaas Chaudron
inCompany
Lees verder
CompuAct is voor mij dé uitkomst geweest voor mijn bedrijf om een grote groep de cursus Excel te geven. Ik wilde eerst naar CompuAct toe gaan, maar na overleg kwam CompuAct met de oplossing om naar ons als bedrijf te komen. Wat een super oplossing! De cursus is echt leerzaam geweest voor ons. De docent was zeer toegankelijk, hield tijd over om vragen te beantwoorden en kon de lastige Excel stof op een simpele manier duidelijk maken! CompuAct, bedankt voor het geven van de cursus bij ons en in de toekomst zullen we Computertraining weer vragen!
Karin Beers
Klassikaal
Lees verder
Heel erg veel opgestoken van deze cursus. Ik realiseer me nu pas dat ik jarenlang heb aangemodderd met Excel. Erg verhelderend welke kanten je eigenlijk met dit programma op kunt gaan. De docent was erg behulpzaam en beschikt over veel humor. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Ook als je denkt de basis al redelijk onder de knie te hebben.
Arjan van den Berg
Klassikaal
Lees verder
Fijne sfeer binnen de cursus. Cursisten zaten op hetzelfde niveau qua kennis. Leuke docent. Prima faciliteiten. De moeite zeker waard om te doen als je niet zo goed weet wat je met Excel aan moet! Stappen gezet na deze cursus.
Mitchel van Nimwegen
Open Leercentrum
Lees verder
Enorm veel opgestoken van deze cursus. De docent was erg behulpzaam en beschikt over veel geduld. Ik ben niet de handigste met computers, maar ik kon uiteindelijk prima mijn weg vinden met Excel. Dat is een groot compliment voor de docent! Ik heb kunnen zien dat de docent meerdere jaren ervaring heeft met het geven van cursussen. Lesmateriaal is tot mijn verbazing heel makkelijk te begrijpen voor iemand als ik die er niet al teveel van af wist. Dank!
André van Wechem
Klassikaal
Lees verder
Afgelopen week de klassikale cursus Excel Basis gevolgd bij Computertraining. Voor mijn werk moest ik mijn kennis van Excel opfrissen omdat ik dit veel gebruik in mijn werk als junior controller. Toen ik aankwam werd ik goed opgevangen en geholpen bij vragen die ik had. Van de cursus heb ik een hoop opgestoken omdat de docent een makkelijk te begrijpen uitleg gaf. Wat ik nog meer fijn vond is dat de docent om de paar vragen wat tijd vrij maakte voor cursisten die nog extra vragen hadden over de stof. Persoonlijke aandacht wordt altijd gewaardeerd!
Richard Nijkamp
In-Company
Lees verder
Na contact gehad te hebben met CompuAct over de mogelijkheden van de in-company cursussen werd duidelijk dat het voor mijn bedrijf ideaal was om de cursus bij mijn kantoor te doen. Dit omdat het voor 20+ man moest gebeuren. Ik wilde graag dat al het personeel de basis kennis kent van Excel. De cursusdag is uitstekend gegaan. Het personeel heeft de basis kennis paraat en dat kan direct in de praktijk worden uitgevoerd. Mocht ik nog een cursus aan het personeel willen voorleggen, kom ik zeker terug bij CompuAct!
Previous
Next

Gerelateerde cursussen

Deel de Cursus Excel Basis met je vrienden of collega's
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Download gratis de brochure!

Bel me terug

Bel me terug Formulier