Den Bosch  |  Haarlem  |  Leeuwarden  |  Nijmegen  |  Rotterdam  |  Zaandam

Excel Basis

Cursus Excel Basis in ons Open Leercentrum

Cursusmethode: Open Leercentrum Prijs: € 295,-- excl. BTW
Cursusduur: 14 tot 20 uur Cursusdata: DIRECT starten!
Studielast: 7 tot 10 uur Locaties: Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Zaandam, Den Bosch, Leeuwarden

Met de basis cursus Excel hebt u binnen korte tijd het programma Excel onder de knie. Microsoft Office Excel is het rekenprogramma van Microsoft. Veel bedrijven gebruiken Excel voor hun administratie, hun boekhouding of voorraadbeheer. Tijdens deze basiscursus leert u in 14 tot 20 uur hoe u op vrij eenvoudige wijze met Excel ingewikkelde berekeningen kunt laten uitvoeren. Microsoft Excel is een indrukwekkend programma. Voor beginners op het gebied van administratie en wiskunde is deze cursus makkelijk te begrijpen. 

Ook voor iMac en MacBook / Office 2011/2016 NL!

Als één van de weinig opleidingsinstituten verzorgt Compu Act Opleidingen deze Excel cursus ook voor Mac OS X. U kunt de cursus volgen als u Office 2011 of 2016 op uw iMac of andere Apple computer heeft geïnstalleerd! Andere Office cursussen voor op de Mac volgen spoedig.

Cursusinhoud

Tijdens deze basiscursus worden naast de basisonderwerpen ook onderwerpen als werkbladbeveiligingen, grafieken en koppelingen behandeld. Natuurlijk kunt u tijdens de basis cursus Excel vragen stellen buiten de stof om.

 • Wat is een spreadsheet en een werkmap
 • Starten en afsluiten Excel, helpfunctie
 • Formules en foutcontrole, sorteren gegevens
 • Absolute en relatieve celverwijzing
 • Vulgreep en kopiëren, snelmenu's
 • Bladen invoegen/wijzigen, bladnamen wijzigen
 • Subtotalen, spelling en koppelen
 • Gegevens en formules invoeren/wijzigen
 • Verbergen, beveiligen en vastzetten cellen
 • Grafieken maken/opmaak/wijzigen, tekenen en sjablonen
 • Selecteren (meerdere) cellen, reeksen invoeren
 • Afdrukinstellingen en opmaak, uitlijnen van tekst, speciale tekens
 • Opmaak en instellingen van tekst/cellen/randen
 • Beveiligen werkmappen en bladen
 • Werkbalk opvragen/aanpassen/maken
 • Kolom en rijvariabelen instellen

Doel van de training

Leren hoe u op vrij eenvoudige wijze ingewikkelde berekeningen kunt laten uitvoeren.

Doelgroep

Iedereen die de basisvaardigheden onder de knie wil krijgen kan deelnemen aan deze Excel basiscursus. U werkt in eigen tempo.

Voorkennis

Voor deze Excel basis cursus dient u enige kennis van Windows en/of Word te hebben. Bent u niet zeker van uw kennis? Tijdens een gratis proefles kunnen wij deze even testen.

Studiebelasting

U hebt de mogelijkheid om meerdere dagdelen per week te volgen waardoor u de duur van de cursus kunt verkorten. Deze training bestaat uit minimaal 12 uur en maximaal 18 uur. Indien u langer dan 18 uur nodig heeft, dan is dat geen probleem. Elke week zijn er meerdere dagdelen beschikbaar waardoor u extra snel door de cursusstof kunt gaan. Per dagdeel moet u gemiddeld rekening houden met 1 uur aan huiswerk.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus Excel een rijkelijk geïllustreerd cursusboek "Excel basis" met oefenbestanden. Met dit cursusmateriaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk om na de cursus iets snel op te zoeken.

Direct starten

De cursus wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. U kunt elke week starten met de cursus Excel Basis op de vestigingen die hiernaast staan vermeld. Wij hebben op elke locatie diverse cursustijden beschikbaar (overdag en 's avonds) waar u uit kunt kiezen.  Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. [ Lees meer... ]

In deze cursus leert u de basis mogelijkheden van Microsoft Excel. Na afloop van de cursus kunt u een examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvangt u het certificaat "Excel Basis" van Compu Act Opleidingen. Een waardevol certificaat voor werkgevers. 

De Microsoft Office Specialist (MOS) certificering is het certificeringsprogramma om uw vaardigheden met betrekking tot Microsoft Office te valideren. Het wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste certificatie die wordt gekozen om kennis en vaardigheden aan te tonen die horen bij de Microsoft Office systemen. U kunt zich bij ons ook aanmelden voor een MOS examen. [ lees meer... ]

Vanaf oktober 2015 is de versie Microsoft Office 2016 verkrijgbaar. Onderdeel daarvan is Excel 2016. In Office 2016 hebben alle toepassingen dezelfde look en interface. Office 2013 is op dit moment de meest gebruikte versie. Office 2013 lijkt heel veel op Office 2016. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor een Excel basis cursus in alle versies van Microsoft Office. Vind hier alle informatie over de nieuwste software voor uw cursus Excel.

cursus excel

Samen met je collegae deze cursus volgen? Dat kan!
Vanaf 3 personen is het vaak al voordeliger om een in-company cursus te organiseren. Deze cursus kan op maat worden aangepast.
De in-company cursus kan bij u op kantoor of op een andere locatie worden gegeven. Vraag een offerte aan of neem contact op tel.: 023-5513409.

Openingstijden Open Leercentrum

Het Open Leercentrum is onze meest effectieve methode. Dit betekent ook dat u direct kunt starten met de cursus! U hoeft niet te wachten tot een specifieke datum, u kunt vaak morgen al terecht. Kies de locatie waarvan u de lestijden wil bekijken:

Kies een locatie:   


Gerelateerde cursussen

Vooropleidingen:

Lesmethode: Open Leercentrum
Prijs: € 295,--

Beschrijving:
Wij verzorgen de cursus Word basis. Microsoft Office Word is het standaard tekstverwerkingsprogramma in de wereld. ✓ De cursus is beoordeeld met een 8.8!

» Ga naar cursuspagina
Lesmethode: Open Leercentrum
Prijs: € 295,--

Beschrijving:
Start DIRECT met de cursus Windows 10 in het Leercentrum. Na de cursus ontvangt u het certificaat "Windows 10". Een waardevol certificaat voor werkgevers.

» Ga naar cursuspagina

Vervolgopleidingen:

Lesmethode: Open Leercentrum
Prijs: € 295,--

Beschrijving:
Start DIRECT met de cursus Excel gevorderd. Als één van de weinig opleidingsinstitute ook voor Mac OS X! ✓ Al 20 jaar uw partner in ICT-opleidingen

» Ga naar cursuspagina

Andere lesmethode

Deze cursus is ook te volgen via één van onze andere lesmethodes:

Onze Excel cursussen

Beoordeling

Deze cursus is door onze cursisten als volgt beoordeeld:

8,47/10

Goede cursus. Goede docent. Prettige omgeving. Niet klassikaal. Zeer aan te bevelen.

Certificering

Standaard examens:
Ontwikkeld door Compu Act

Optionele examens:
Microsoft Office Specialist

Over deze opleiding

Software-versie:
2016 / 2013 / 2011 (Mac) / 2010

Talen cursusmateriaal:
NL / UK
Onder voorbehoud

Cursusmateriaal:
Ontwikkeld door Compu Act Opleidingen NL/Eng

Belastingaftrek particulieren:
Klik voor meer informatie