LET OP: Uw browser is sterk verouderd, deze website is hier niet geschikt voor. Installeer een moderne browser, zoals Internet Explorer 11, Firefox, Chrome of Opera.

Open Leercentrum cursussen op deze pagina

Tip: Gebruik de tabbladen hieronder om meer informatie over elke cursus te krijgen.


Cursus Excel Basis in ons Open Leercentrum

Met de basis cursus Excel hebt u binnen korte tijd het programma Excel onder de knie. Microsoft Office Excel is het rekenprogramma van Microsoft. Veel bedrijven gebruiken Excel voor hun administratie, hun boekhouding of voorraadbeheer. Tijdens deze basis cursus Excel leert u in 14 tot 20 uur hoe u op vrij eenvoudige wijze met Excel ingewikkelde berekeningen kunt laten uitvoeren. Microsoft Excel is een indrukwekkend programma. Voor beginners op het gebied van administratie en wiskunde is deze Excel cursus makkelijk te begrijpen. 

Ook voor iMac en MacBook / Office 2011/2016 NL!

Als één van de weinig opleidingsinstituten verzorgt Compu Act Opleidingen deze Excel cursus ook voor Mac OS X. U kunt de cursus volgen als u Excel 2011 of 2016 op uw iMac of andere Apple computer heeft geïnstalleerd! Andere Office cursussen voor op de Mac volgen spoedig.

Cursusinhoud Excel basis cursus

Tijdens deze basis cursus Excel worden naast de basisonderwerpen ook onderwerpen als werkbladbeveiligingen, grafieken en koppelingen behandeld. Natuurlijk kunt u tijdens de basis cursus Excel vragen stellen buiten de stof om.

 • Wat is een spreadsheet en een werkmap
 • Starten en afsluiten Excel, helpfunctie
 • Formules en foutcontrole, sorteren gegevens
 • Absolute en relatieve celverwijzing
 • Vulgreep en kopiëren, snelmenu's
 • Bladen invoegen/wijzigen, bladnamen wijzigen
 • Subtotalen, spelling en koppelen
 • Gegevens en formules invoeren/wijzigen
 • Verbergen, beveiligen en vastzetten cellen
 • Grafieken maken/opmaak/wijzigen, tekenen en sjablonen
 • Selecteren (meerdere) cellen, reeksen invoeren
 • Afdrukinstellingen en opmaak, uitlijnen van tekst, speciale tekens
 • Opmaak en instellingen van tekst/cellen/randen
 • Beveiligen werkmappen en bladen
 • Werkbalk opvragen/aanpassen/maken
 • Kolom en rijvariabelen instellen

Leren hoe u op vrij eenvoudige wijze Excel ingewikkelde berekeningen kunt laten uitvoeren.

Iedereen die de basisvaardigheden van Excel onder de knie wil krijgen kan deelnemen aan deze Excel basiscursus. U werkt in eigen tempo.

Voor deze Excel basis cursus dient u enige kennis van Windows en/of Word te hebben. Bent u niet zeker van uw kennis? Tijdens een gratis proefles kunnen wij deze even testen.

U hebt de mogelijkheid om meerdere dagdelen per week te volgen waardoor u de duur van de cursus kunt verkorten. Deze Excel cursus bestaat uit minimaal 12 uur en maximaal 18 uur. Elke week zijn er meerdere dagdelen beschikbaar waardoor u extra snel door de cursusstof kunt gaan. Per dagdeel moet u gemiddeld rekening houden met 1 uur aan huiswerk.

U ontvangt bij aanvang van de cursus Excel een rijkelijk geïllustreerd cursusboek "Excel basis" met oefenbestanden. Met dit cursusmateriaal kunt u thuis de oefeningen herhalen. Ook is dit een uitstekend naslagwerk om na de cursus Excel iets snel op te zoeken.

De cursus wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. U kunt elke week starten met de cursus Excel Basis op de vestigingen die hiernaast staan vermeld. Wij hebben op elke locatie diverse cursustijden beschikbaar (overdag en 's avonds) waar u uit kunt kiezen.  Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. [ Lees meer... ]

In deze cursus Excel Basis leert u de basis mogelijkheden van Microsoft Excel. Na afloop van de cursus kunt u een examen afleggen. Na succesvol afronden van dit examen ontvangt u het certificaat "Excel Basis" van Compu Act Opleidingen. Een waardevol certificaat voor werkgevers. 

De Microsoft Office Specialist (MOS) certificering is het certificeringsprogramma om uw vaardigheden met betrekking tot Microsoft Office te valideren. Het wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste certificatie die wordt gekozen om kennis en vaardigheden aan te tonen die horen bij de Microsoft Office systemen. U kunt zich bij ons ook aanmelden voor een MOS examen. [ lees meer... ]

Vanaf oktober 2015 is de versie Microsoft Office 2016 verkrijgbaar. Onderdeel is Excel 2016. In Office 2016 hebben alle toepassingen dezelfde look en interface. Office 2013 is op dit moment de meest gebruikte versie. Office 2013 lijkt heel veel op Office 2016. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor een Excel basis cursus in alle versies van Microsoft Office. Vind hier alle informatie over de nieuwste software voor uw cursus Excel.

cursus excel

Samen met je collegae een cursus Excel volgen? Dat kan!
Vanaf 3 personen is het vaak al voordeliger om een in-company cursus te organiseren. Deze cursus kan op maat worden aangepast.
De in-company cursus kan bij u op kantoor of op een andere locatie worden gegeven. Vraag een offerte aan of neem contact op tel.: 023-5513409.

Cursus Excel Haarlem, Training Excel Haarlem, Excel training Hoorn, Excel cursus Haarlem. In het bedrijfsleven is Microsoft Excel hét spreadsheetprogramma. Beheersing van het Excel programma is dan ook een vereiste. Met de cursus Excel leer jij Microsoft Excel op professioneel niveau te gebruiken: niet als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden om grafieken, spreadsheets, databases, budgetten, diagrammen en formulieren te maken.

Brochureformulier

Voorletters *
Achternaam *
Postcode * Alleen de 4 cijfers
Plaats
E-mailadres *
Telefoonnummer

 

Proefles aanvragen

Een proefles vindt plaats op een van onze locaties. In een gesprekje met een docent(e) wordt uw niveau bepaald, en u kunt meedoen doen met de les. Zo krijgt u een beeld van onze methode! Geheel vrijbijvend uiteraard. Een proefles duurt ongeveer een half uur.

Voorletters
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Alléén cijfers
Locatie
Eventuele opmerking:

 

Kies uw lesmethode:

Open Leercentrum Excel Basis
Klassikaal Excel Basis
In-Company Excel Basis
Privéles Excel Basis

Excel Basis

Cursusbeoordeling
Certificering
Over deze opleiding


Op deze pagina zijn nog meer cursussen te vinden! Deze kunt u vinden aan de bovenkant van deze pagina.

FeedbackX
Uw naam:
E-mail of telefoon:

Wordt uiteraard alleen gebruikt als wij vragen hebben over uw feedback.
Uw commentaar, vraag of suggestie:
Code niet leesbaar?
Klik voor een nieuwe code
Vul bovenstaande code hier in:
  Let op: hoofdlettergevoelige code!